Skip to content

SG
23/30/36 E

Gyakori hibaelhárítás

 1. Ellenőrize, hogy nincs-e aktiválva a vész megállító gomb. Amennyiben az be van nyomva, az óramutató járásával ellentétesen csavarjon rajta.

 2. Ellenőrizze az ajtó biztonsági kapcsolóját. Addig nem lehet elindítani a darálót ameddig az ajtó nincsen teljesen becsukva.

 3. Ellenőrizze, hogy a garat rendesen vissza lett csukva.

 4. A motor hőkioldóját ellenőrizze. Ha a motor túl lett terhelve a hőkioldó lekapcsol. A hőkioldó relé ablakában „0” jelenik meg. Nyomja a Reset gombot (B) a relén. Újraindítás előtt ellenőrizze, hogy nem maradt-e anyag a darálóban. (A) teszt gomb.
 5. Ellenőrizze a ventilátor motor védő kapcsolóját. A daráló nem indulhat, ha a ventilátor motor nem működik. Ha a védőkapcsoló lekapcsolt akkor „0” jelen áll. Kapcsolja vissza „1” állásba. Újraindítás előtt ellenőrizze, hogy nem maradt-e anyag a darálóban.
 6. Ellenőrizze a kések állását és a tűrést. Ha a kések tompák, vagy a kések közötti rés túl kicsi, szintén okozhatja a daráló megállását. A motor védőkapcsoló leold. Állítsa be a kések közötti rést, lásd következő fejezet.
 1. Ha az ékszíjak feszessége nem elegendő. Az ékszíj megcsúszhat a tárcsán. Ellenőrizze az ékszíj feszességét.

 2. Fellazult valamelyik biztonsáki kapcsolón a vezeték érintkezése. Hívjon szakképzett villanyszerelőt.

  Soha ne iktasson ki egyetlen egy biztonsági eszközt sem!

 3. Ha a daráló sebesség érzékelővel van felszerelve, és a forgórész nem éri el a megfelelő sebességet, vagy a darálás során a sebesség lecsökken a sebesség érzékelő lekapcsolja a motort.
  Ellenőrizze, hogy az ékszíj nem csúszik-e.
  A sebesség érzékelőnek nincs Reset lehetősége.
  Tisztítsa ki a daráló és indítsa újra.

Copyright © 2023 Extrémplast Bt.