Skip to content

Extrúziós flakonfúvó gépek

Full Shine

H széria

Egy záróegységgel

„H” Széria flakonfúvó gépek alkalmasak 0.2-10 L űrméretű különféle műanyag flakonok gyártására. Alapanyag lehet PE, PP, PVC, PET-G, PC. A „H” jelölés a vízszintes szerszámmozgásra uta. A gép egy vagy két szerszám felfogó egységgel rendelkezik. Extrúziós fejek száma 1-től 4-ig terjedhet, így kíváló termelékenységgel bír. Létezik ko-extrúziós változatban is, ahol a rétegek száma max. 6 lehet. Például olajos flakon, vegyi- és kozmetikai flakonok, folyadék tartályok, kisebb játékok gyártására használható. Ezek a gépek folyamatos extrúziós fejjel és 100 pontos olvadék tömlő falvastagság szabályozóval (opció) vannak felszerelve. Teljesen megfelelnek az európai biztonsági szabványnak, CE jelöléssel rendelkeznek. Magyarországon 2001 óta forgalmazzuk.

P széria

A “P” Széria flakonfúvó gépek alkalmasak 0.2 – 20 L űrméretű különféle műanyag flakonok gyártására. Alapanyag lehet PE, PP, PVC, PET-G, PC. A P-szériában a záróegység nincs egybeépítve a gép többi részével, hanem külön tartószerkezeten nyugszik, amely a talajhoz van rögzítve. Ezáltal pl. alsó fúvőtű szerkezet is szerelhető rá. Különösen nagyobb űrtartalmútermékeknél használható (10-15 Liter), ahol a szerszám súlya már jelentős. A zárószerkezetet kivéve, mindenben megegyezik a “H” típussal. A gép egy vagy két szerszám felfogó egységgel rendelkezik (egy- vagy kétoldalra dolgozó). Extrúziós fejek száma 1-től 4-ig terjedhet, folyamatos extrúziós fejjel (tehát nem akku fej) vannak felszerelve. Egy cikluson belül 1 vagy 4 termék készül, így a termelékenysége kiváló. Létezik ko-extrúziós változatban is, ahol a rétegek száma maximum 6 lehet. Olajos flakon, vegyi- és kozmetikai flakonok, kannák, kisebb játékok gyártására használható.

I széria

Egy záróegységgel

Az I-Sorozat gépei a nagygépek csoportjába sorolhatók. A záróegység a gép hossztengelyével egyirányban
(párhuzamosan) működik. Az elkészült terméket oldalról tudjuk kiszedni. Alkalmasak 10-250 L  termékek
gyártására. Alapanyag: PE, PP. Nem csak körkörös keresztmetszetú termék (pl. hordó) gyártására alkalmas, hanem akár fúvott játékok, kiegyenlítő tartály gépkocsikban, szerszámos táska, háztartási gépekhez tartályok, stb. Csak akkumulátor fejjel van szerelve, folyamatos extrúzió nem jóhet szóba. A falvastagság szabályzó nem tartozik az alapfelszereltséghez, de erősen ajánlott. A fej hátrahúzható a szerszámcsere idejére, ha felülről szeretnénk beemelni a szerszámot. Termék kiszedő csipesz kérhető hozzá. Hagyományos hidraulika rendszer alapfelszereltség, de kérhető a szervo motoros meghajtású start-stop rendszer, mellyel 30- 70 % fogyasztás takarítható meg a motor energia felvételéből. A nagygépek közül az I-sorozat gépei olcsóbbak, mint az L-sorozat gépei.

L széria

A Full Shine flakonfúvó gépek „L” sorozata kitűnően alkalmas olyan nagyméretű tartályok legyártására, mint
amilyenek például a víztartályok, vegyszeres hordók, marmonkannák vagy autóalkatrészek. Ezek a gépek tároló fejjel és 100 pontos MOOG falvastagság szabályzóval vannak ellátva. A nyitás-zárás a gép hossztengelyére merőleges.Alkalmas műszaki termékek gyártására maximum 250 L űrtartalomig.

Copyright © 2023 Extrémplast Bt.