A FULL SHINE-RÓL

A flakonfúvó gépeket gyártó cég Tajvanban alakult 1992-ben. A gépek képesek egy vagy több rétegben gyártani, az egészen kis méret
ő gyógyászati flakonoktól kezdve 800L-ig, kapavitástól függően egy vagy több fejjel ill. szerszámállomással.


FULL SHINE Extrúziós flakonfúvó gépek – „H” típus család egy záróegységgel
A Full Shine (Tajvan) “H” Széria flakonfúvó gépek alkalmasak 0.2 10 L űrméretű különféle műanyag flakonok
gyártására. Alapanyag lehet PE, PP, PVC, PET-G, PC. A “H” betű a tipus jelölésben a szerszám vízszintes (horizontális, már nem ferdepályás) mozgására utal. A gép egy vagy két szerszám felfogó egységgel rendelkezik (egy- vagy kétoldalra dolgozó). Extrúziós fejek száma 1-től 4-ig terjedhet. Egy cikluson belül így 1 vagy 4 termék készül, így a termelékenysége kiváló. Létezik ko-extrúziós változatban is, ahol a rétegek száma maximum 6 lehet.
Például olajos flakon, vegyi- és kozmetikai flakonok, folyadék tartályok (autókban szélvédő mosó vagy kiegyenlítő
tartály), kisebb játékok gyártására használható. Ezek a gépek folyamatos extrúziós fejjel és 100 pontos olvadék tömlő falvastagság szabályozóval (opció) vannak felszerelve. Teljesen megfelelnek az európai biztonsági szabványnak, CE jelöléssel rendelkeznek. Magyarországon 2001 óta forgalmazzuk.

FULL SHINE Extrúziós flakonfúvó gépek – „P” típus család
A “P” Széria flakonfúvó gépek alkalmasak 0.2 - 20 L űrméretű különféle műanyag flakonok gyártására. Alapanyag lehet PE, PP, PVC, PET-G, PC. A P-szériában a záróegység nincs egybeépítve a gép többi részével, hanem külön tartószerkezeten nyugszik, amely a talajhoz van rögzítve. Ezáltal pl. alsó fúvőtű szerkezet is szerelhető rá. Különösen nagyobb űrtartalmútermékeknél használható (10-15 Liter), ahol a szerszám súlya már jelentős. A zárószerkezetet kivéve, mindenben megegyezik a “H” típussal. A gép egy vagy két szerszám felfogó egységgel rendelkezik (egy- vagy kétoldalra dolgozó). Extrúziós fejek száma 1-től 4-ig terjedhet, folyamatos extrúziós fejjel (tehát nem akku fej) vannak felszerelve. Egy cikluson belül 1 vagy 4 termék készül, így a termelékenysége kiváló. Létezik ko-extrúziós változatban is, ahol a rétegek száma maximum 6 lehet. Olajos flakon, vegyi- és kozmetikai flakonok, kannák, kisebb játékok gyártására használható.


FULL SHINE Extrúziós flakonfúvó gépek – „I” típus család egy záróegységgel
Az I-Sorozat gépei a nagygépek csoportjába sorolhatók. A záróegység a gép hossztengelyével egyirányban
(párhuzamosan) működik. Az elkészült terméket oldalról tudjuk kiszedni. Alkalmasak
10-250 Literes termékek
gyártására. Alapanyag: PE, PP. Nem csak körkörös keresztmetszetú termék (pl. hordó) gyártására alkalmas, hanem akár fúvott játékok, kiegyenlítő tartály gépkocsikban, szerszámos táska, háztartási gépekhez tartályok, stb. Csak akkumulátor fejjel van szerelve, folyamatos extrúzió nem jóhet szóba. A falvastagság szabályzó nem tartozik az alapfelszereltséghez, de erősen ajánlott. A fej hátrahúzható a szerszámcsere idejére, ha felülről szeretnénk beemelni a szerszámot. Termék kiszedő csipesz kérhető hozzá. Hagyományos hidraulika rendszer alapfelszereltség, de kérhető a szervo motoros meghajtású start-stop rendszer, mellyel 30- 70 % fogyasztás takarítható meg a motor energia felvételéből. A nagygépek közül az I-sorozat gépei olcsóbbak, mint az L-sorozat gépei.

FULL SHINE Extrúziós flakonfúvó gépek – „L” típus család
A Full Shine flakonfúvó gépek „L” sorozata kitűnően alkalmas olyan nagyméretű tartályok legyártására, mint
amilyenek például a víztartályok, vegyszeres hordók, marmonkannák vagy autóalkatrészek. Ezek a gépek tároló fejjel és 100 pontos MOOG falvastagság szabályzóval vannak ellátva. A nyitás-zárás a gép hossztengelyére merőleges.Alkalmas műszaki termékek gyártására maximum
250L űrtartalomig.